Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Британський інженер привіз протези для перших пацієнтів Superhumans Center

Інженер Open Bionics Хелдер Гонкалвез приїхав до Львова і привіз бійцям їх мегатехнологічні «руки» для остаточного встановлення.

Фото: МОЗ

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України. 

"Віталій Іващук втратив руку після мінометного обстрілу у червні 2022 року і весь час мріяв повернутися на фронт. Наразі він вже спакував усю амуніцію та не може дочекатися моменту, коли зможе знову доєднатися до своїх побратимів.

Андрій Гідзун втратив руку майже рік тому, у квітні 2022. Він каже, важко було змиритись з думкою, що після травми він навряд чи зможе повернутися до свого звичного життя – хлопець працював на шахті. Сьогодні він знову отримав можливість використовувати обидві руки, і далі зможе обирати роботу собі до душі", – розповіли у відомстві.

Фото: МОЗ

Хлопці отримали свої руки, зокрема, завдяки команді Superhumans center та підтримці партнерів – Mastercard та Open Bionics.

До слова, Superhumans – сучасна клініка протезування, реконструкції та реабілітації, що незабаром відкриється у Львові. Наразі лікарня завершує устаткування медичних корпусів. Послуги Superhumans будуть безоплатними для постраждалих від війни – лікарня фінансується донорами та партнерами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ