Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Брюховичі: Мешканці проти будівництва апартаментів та комерційної нерухомості

Мешканці селища Брюховичі надіслали листа міському голові Львова Андрієві Садовому з вимогою припинення забудови, яку веде Sensar Development.

Нагадаємо, ГО "Львівська здравниця", отримала ділянку в безоплатне довічне користування для будівництва реабілітаційного центру для учасників ООС (АТО). Однак, забудовник Sensar Development спланував будівництво масштабного апарт-комплексу та комерційної нерухомості на цій ділянці. Це викликало обурення серед мешканців Брюхович.

Інфраструктурні негаразди та неврахування інтересів громади

Мешканці селища щодня відчувають інфраструктурні проблеми. При будівництві апартаментів на вул. Широкій, 2, навантаження на мікрорайон буде в рази вище, ніж при функціонуванні реабілітаційного центру. Люди, які проживатимуть в апартаментах/готелі, можуть бути тимчасовими орендарями або постійними мешканцями. Незалежно від цього, реалізація апарт-комплексу суттєво вплине на якість життя місцевого населення.

Вимоги мешканців

Мешканці вважають, що пропозиції забудовника не враховують інтереси громади. Вони вимагають:

  • Припинення права постійного користування: Забудовник має врахувати цільове використання земельної ділянки.
  • Виготовлення ДПТ та зміна МУО: Робоча група повинна розглянути питання будівництва з урахуванням інтересів громади.
  • Використання термальних вод: Ділянка має потенціал для реабілітації ветеранів та інвалідів війни, а не для апартаментів.

Як зазначається у листі Андрієві Садовому, мешканці Брюхович виступають проти будь-яких “мирних угод” з Sensar Development на даному етапі. Вони підтримують лише будівництво реабілітаційного центру на земельній ділянці, яка була надана у безоплатне користування.

1/3
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ