Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівля пошти в Бориславі стане пам’яткою архітектури

Вчора, 8 серпня, консультативна рада при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА проголосувала за те, щоб внести будівлю пошти у м. Борислав до Державного реєстру пам'яток місцевого значення. Занесення ініціювала Бориславська міська рада.

«Ця пам’ятка взагалі вартує національного значення. Приклад модернізму, але вирішений симетрично. Це просто унікальне композиційне рішення, на яке всі звертають увагу. Цей об’єкт треба популяризувати, і це справді добра візитівка для Борислава», — каже архітектор, професор, завідувач кафедри Архітектури та реставрації Львівської політехніки Микола Бевз.

Ще до кінця року орган місцевого самоврядування забезпечить виготовлення для будівлі облікової документації. Після цього обласний департамент архітектури направить пакет документів на погодження в Міністерство культури. 

Також члени консультативної ради погодили реставрацію будинку, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, на вул. І. Франка, 53 у Львові. Щоправда, з урахуванням зауважень та всіма необхідними доопрацюваннями. 

Під час засідання проголосували й про перенесення пам’ятки місцевого значення «Військовий меморіал — Личаківське військове кладовище», що зараз розташована на вул. Мечнікова, 33 у м. Львів, на Голосківський цвинтар. Нагадаємо, на місці колишнього військового меморіалу планують облаштувати Меморіальний комплекс Героїв України, в пам’ять про українських військових, які віддали своє життя за Незалежність України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ