Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Будівництво буде неможливим без довідки про наявність коштів, - проект

Для отримання дозволу на проведення будівельних робіт необхідно буде надавати відповідні документи, що підтверджують наявність коштів на розрахункових рахунках замовника або генерального підрядника чи підрядника в обсязі, необхідному для забезпечення виконання кошторису об’єкту будівництва.

Відповідну пропозицію містить проект Закону від 28.07.2015 № 2459а «Про внесення змін до статті 37 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо підтвердження наявності коштів для забезпечення виконання кошторису об'єктів будівництва)». Дана вимога стосуватиметься лише об'єктів IV та V категорій складності. 

Автор проекту свою ініціативу пояснює бажанням захистити громадян, які інвестують свої кошти у відповідні об'єкти будівництва.

Законопроект, зокрема, передбачає, що ненадання замовником та генеральним підрядником чи підрядником (у разі якщо будівельні роботи виконуються без залучення субпідрядників) органу державного архітектурно-будівельного контролю підтвердження наявності коштів на розрахункових рахунках є підставою для відмови у видачі дозволу на виконання будівельних робіт.

Планується, що документ повинен набрати чинності з 1 січня 2016 року.

Закон і Бізнес

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ