Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Будівництво Північної об’їзної Львова: у власників викупили 16 земельних ділянок

Для будівництва Північної об’їзної Львова у власників викупили 16 земельних ділянок на території Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського району із 52 запланованих. Про це йшлося 27 січня під час наради щодо реалізації об’єкту, - інформує пресслужба ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, усі договори купівлі-продажу планували укласти до кінця минулого року, однак  через адміністративну реформу та необхідність очікувати, коли фактичні спадкоємці увійдуть у право власності на майно, процедура викупу триває.

“На сьогодні усі ділянки викупили на території Кам’янка-Бузького району, щодо двох інших доручив головам РДА посилити роботу та до кінця лютого укласти усі договори”, - прокоментував Юрій Бучко.

Нагадаємо, Північну об’їзну побудуть в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Будівництво планують розпочати цьогоріч. Для цього Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Уряду 11 мільярдів  гривень. Це кредитні кошти, які необхідно повернути до 2035 року.  Нова  дорога дозволить значно розвантажити південну об’їзну міста  та вуличну мережу.  ЇЇ будуватимуть двома пусковими комплексами. Дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку,  шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи. Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри.

Будівництво Північного об’їзду Львова обговорили під час наради у ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ