Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Будинок-примара: У Львові зловмисники захопили чужу ділянку прикриваючись уявним будинком

У Львові невідомі присвоїли собі чужу земельну ділянку. Дивним також є те, що зловмисники захопили ще й частину ділянки, яку місто запланувало виставляти на земельний аукціон.

Про це розповів заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Наразі на території повністю зрізані дерева, встановлений паркан, розчищена територія, бетонні блоки. Все це, зрозуміло, без жодних дозволів чи документів. Нещодавно управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування вже фіксувало самовільні земельні роботи на Кортумовій горі. Тепер з'явився ще один випадок, цього разу неподалік, на вулиці Єрошенка (ділянка прилягає до вулиці Чубинського).

Відомо, що надходили звернення від мешканців. При виїзді спеціальної комісії на об'єкт зафіксували наступне: на ділянці площею 0,13 га порушено верхній шар ґрунту, знищено щонайменше 10 дерев, ще кілька дуже пошкоджено. Завезено бетонні блоки, а саму ділянку обгородили та навіть облаштували два заїзди-виїзди. 

"Жодних документальних підтверджень, що були хоч якісь рішення щодо розробки документації із землеустрою. А отже, це самозахопленння ділянки, частина якої за ухвалою Львівської міськради затверджена як така, що має йти на земельний аукціон. 

Цікавий нюанс: в реєстрі речових прав на вулиці Єрошенка, 25 а зареєстрований житловий будинок. У реєстрі він то є, але у житті його фізично нема – просто будинок-примара. Але якщо прискіпливіше подивитися, то побачимо що за рішенням суду на підставі спору та укладеної мирової угоди зареєстроване право власності на будинок. А тепер роздинка на цьому всьому – наша райдаміністрація не присвоювала адреси такому об’єкту", - розповів Любомир Зубач. 

Після перевірки з усіма задокументованими матеріалами комісія звернулась до правоохоронців, а також в суді оскаржуватимуть первинну реєстрацію цього примарного будинку.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ