Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Бурштинова мафія: судитимуть підполковник СБУ та посадовця-прикордонника

Прокуратура Рівненської області завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підполковника СБ України і керівника одного із відділів Державної прикордонної служби в Рівненській області, які одержали неправомірну вигоду у сумі 4000 грн, а також двох осіб – жителів області, які цю неправомірну вигоду правоохоронцям надали. Повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.

Як вже повідомлялося, факт передачі та одержання зазначених коштів було викрито у березні цього року прокуратурою Рівненської області спільно з працівниками внутрішньої безпеки Служби безпеки України за оперативної підтримки спецпідрозділу «Альфа».

На підставі доказів, зібраних у ході досудового розслідування, встановлено що неправомірна вигода призначалася правоохоронцям за ігнорування фактів незаконного видобутку «сонячного» каміння жителями північних районів Рівненщини у 10-кілометровій прикордонній зоні.

Слідчі прокуратури кваліфікували дії причетних до бурштиновидобутку правоохоронців за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб), та двох громадян, серед яких – депутат однієї із сільських рад, за ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі за попередньою змовою групою осіб).

За результатами розгляду клопотань прокуратури Рівненської області слідчими суддями Рівненського міського суду винесено ухвали про застосування стосовно трьох підозрюваних (двоє правоохоронців та депутат сільради) запобіжного заходу у виді тримання під вартою з одночасним визначенням розміру застави. До четвертого підозрюваного суд застосував домашній арешт.

Тепер покарання для кожного із учасників кримінального правопорушення визначить суд.

Довідка.

Санкція ч.3 ст.368 КК (одержання неправомірної вигоди) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Санкція ч.3 ст.369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ