Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджетна сфера Львівщини працює стабільно, - Могиляк

Діяльність Державного казначейства переведена в електронну систему для забезпечення безперебійного фінансування першочергових видатків. Про це повідомив начальник головного управління Державного казначейства України у Львівській області Петро Могиляк, - передає пресслужба ЛОР.
фото - пресслужба ЛОР

За словами Петра Могиляка відповідно до Постанови уряду № 346 «Про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» першочергово здійснюються платежі у сфері національної безпеки та оборони. Також пріоритетними визначені захищені та соціально спрямовані видатки. Безперебійно здійснюються проплати видатків на потреби територіальної оборони, закупівлі пального, ремонту транспорту, придбання запчастин, а також робота засобів зв’язку. Розширений також спектр платежів, пов’язаний з проведенням весняних польових робіт, наприклад придбання насіння, засобів захисту рослин, ремонту сільськогосподарської техніки. Капітальні видатки у бюджетній сфері зараз не оплачуються.

Петро Могиляк зазначив, що система дистанційного обслуговування казначейством України запроваджена давно, але до початку воєнних дій на Львівщині лише 75 % організацій користувалися послугами онлайн.

«Ми маємо технічні можливості обслуговувати будь-яку установу, якщо вона під’єднана до електронної системи Державного казначейства. Це дозволяє здійснювати виплату заробітної плати мешканцям навіть тих населених пунктів, в яких ведуться бойові дії. Зверніть на це увагу, щоб бути більш захищеними», - закликав Начальник головного управління Державного казначейства України у Львівській області 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ