Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Час для коміксів: популярні графічні романи та новели

В Україні комікси для дітей найкраще за все купити в мережі магазинів «Книгарня «Є».

Широкий діапазон видань охоплює й адаптовану класику, і сучасну тематику, також знайдеться місце і для творів з національним колоритом. Купити комікси для своєї дитини — це однозначно порадувати її. Підлітки так люблять ці твори в картинках, що чимось нагадують їм комп’ютерні ігри. Не секрет, що комікси набагато корисніші за проведення часу перед монітором чи екраном гаджета. До того ж адаптовані під цей жанр художні твори дитина, що через розвиток цифрової ери мислить уже кліпово, сприйме набагато краще.

Комікси Марвел знайомі багатьом підліткам. Вони постійно перебувають у топах продажів, а віртуальний всесвіт на їхніх сторінках не може не вражати. Таким є видання «Дедпул винищує всесвіт Марвел». У ньому переплітаються пригоди, горор і несподіванки. Звернімо увагу й на видання «Життя Капітана Марвел». Його головна героїня — одна з найсильніших у Галактиці, а її здобутки та прорахунки в деталях висвітлені на сторінках коміксів. Цей цикл стане хорошим подарунком.

Українські комікси — особливий пласт цього жанру. Можливо, вони ще не такі популярні, як їхні закордонні аналоги, але вже встигли здобути своїх прихильників. До прикладу, видання «Характерник. Частина 1», яке обіграє козацьку тематику та розповідає про таємний орден жерців-воїнів.

Книги-комікси для дітей охоплюють багатоманітний спектр тем. Деякі з них — це своєрідна адаптація творів класичної літератури до сприйняття підлітків. Ми можемо виділити, зокрема, видання «У голові Шерлока Голмса, Том 1. Справа скандального квитка». Відома історія про легендарного детектива Великобританії отримує нове звучання й несподівану інтерпретацію. Схожа ситуація і з виданням «Дюна. Графічний роман. Книга 1». Перед нами — частина знаменитої саги Френка Герберта. Світ незвіданих галактик, планет, на яких процвітає торгівля, вибухають періодичні війни, тривають протистояння та інтриги імператорського двору… Напевно, цей роман буквально годиться задля втілення у вигляді коміксу. До образу цього супергероя зверталися різні художники, режисери й музиканти. Здавалося б, здивувати важко, але видання «Бетмен. Троє джокерів» зуміло це зробити. А ось комікси «Химерна планета» допомагають радше розрядити атмосферу. Їхні персонажі не страшні - досить кумедні й трішки абсурдні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ