Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Чехія виявила низку гібридних атак з боку росії за перше півріччя

росія постійно проводила гібридні операції проти Чеської Республіки

Протягом першої половини 2024 року Чехія зазнала гібридних атак з боку росії, метою яких було підірвати довіру громадян до держави і змінити ставлення до держави-агресорки.

Про це йдеться у звіті чеського Міністерства внутрішніх справ.

Звіт МВС Чехії, присвячений діяльності екстремістських рухів за перше півріччя, констатує, що російські спецслужби отримали в країні "міцну базу, на яку легко впливати для поширення свого впливу".

"росія постійно проводила гібридні операції проти Чеської Республіки, а низка установ неодноразово ставала мішенню кібератак", – прокоментував чеський міністр внутрішніх справ Віт Ракушан.

Серед таких операцій він згадав про громадянина Колумбії, якого підозрюють у спробі підпалу за наказом російських спецслужб.

Також, ідеться у звіті, деякі колишні праві екстремісти стали прихильниками кремлівського режиму. Їхнім пріоритетним завданням стало не розпалювання ненависті щодо мігрантів, мусульман, євреїв, ромів чи ЛГБТ+ спільноти, а "забезпечення подальшої зміни цінностей та просування позитивного іміджу росії".

Звіт Міністерства внутрішніх справ Чехії також задокументував випадки висловлювань, що розпалюють ненависть до українців, і збільшення кількості антисемітських інцидентів, особливо в онлайн-просторі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ