Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Через бездіяльність влади у Львові могли постраждати люди

Напередодні, 19 червня, у Львові спалахнула пожежа в самовільно зведеній конструкції так званої УПЦ МП (РПЦ в Україні), до ліквідації пожежі були залучені 4 пожежні автомобілі та 20 вогнеборців.
Фото: ДСНС

Як повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Львівській області, 19 червня о 22:42 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Антоненка-Давидовича в дерев'яній церкві.

До місця події було направлено рятувальників м.Львова.

О 23:19 пожежу локалізовано та о 23:30 ліквідовано.

Внаслідок займання ніхто не постраждав.

Причини пожежі встановлюють правоохоронні органи.

Зазначимо, що це не перша пожежа в даній будівлі, вперше цей самобуд російської церкви горів в лютому 2018 року, внаслідок короткого замикання в електромережі. Тоді вогонь знищив обшивку даху, дерев’яне перекриття та церковний інвентар, пошкодив підлогу та стіни. 

Однак проросійське священництво одразу звинуватило мешканців міста в підпалі.

"Від рук радикально налаштованих людей, було підпалено православний храм. Те що відбулося у Львові не вкладається у свідомості людей. Стає дивним коли християни висловлюють свою політичну позицію підпалом храму", - заявляв архієпископ РПЦ на Львівщині Філарет.

Як повідомляв міський голова Львова Андрій Садовий, дана "церква" є незаконним самобудом і жодних документів на її встановлення Львівська міська рада не видавала.

"Є рішення судів, що вони мають відповідні документи. Міська рада таких документів не видавала", – коротко підсумував спірне питання міський голова Львова.

Конструкцію неодноразово закликали демонтувати, законність його будівництва мали перевірити Держархбудінспекція та Держгеокадастр.

Зазначимо, що будівля даної "церкви" неодноразово використовується РПЦ в Україні для створення проросійських провокацій у Львові та картинки для російських ЗМІ. На сайті так званої УПЦ, регулярно з'являються повідомлення та змонтовані відеоматеріали про погрози їх вірянам з боку "радикально налаштованих львів'ян". Проросійську пропаганду активно поширює Youtube канал "Православний Журналіст", який зважаючи на його контент не має жодного відношення ні до православ'я, ні до журналістики, а створений виключно для розпалювання міжрелігійної ворожнечі в Україні й ним давно мали б зайнятись відповідні правоохоронні структури.

"С*ка, бл*ть, на каком основании": у Львові московський піп обурювався в приміщенні церкви

Нагадаємо, в Україні загалом та на Львівщині зокрема, багато місцевих громад прийняли рішення про заборону діяльності на їх територіях московської церкви (УПЦ, УПЦ МП, РПЦ в Україні, - ред). Однак Львівська обласна рада, як і Львівська міська рада, вирішили не вчиняти жодних дій щодо заборони діяльності осередків російської церкви на їх територіях.

На цей раз під час пожежі обійшлося без жертв, як зі сторони звичайних громадян, так і з боку надзвичайників, які були змушені наражати себе на небезпеку рятуючи незаконний самобуд. Скільки, ще триватиме така ситуація, як і до чого це може призвести в майбутньому невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ