Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"С*ка, бл*ть, на каком основании": у Львові московський піп обурювався в приміщенні церкви

У Львові представники силових структур перевірили Свято-Георгіївський кафедральний собор РПЦ в Україні. Російський священник розмовляв із силовиками українською і був показово ввічливим, але наодинці зі своїм дяком з його уст в приміщенні храму пролунала лайлива лексика.
Свято-Георгіївський кафедральний собор РПЦ у Львові

Сьогодні в приміщення російської церкви, яка розміщена в самому центрі Львова за адресою вул. В. Короленка, 3, відбулася перевірка представниками силових органів. Це зумовлено безпековою ситуацією в місті та країні.

Як стало відомо Гал-інфо, російську церкву перевіряли на предмет схронів зі зброєю чи боєприпасами, а також переховування потенційних диверсантів.

Представники силовиків прийшли в приміщення церкви та ввічливо попросили надати можливість для перевірки приміщення храму. Російський священник розмовляв із ними українською мовою і погодився все показати. Поки вони оглядали приміщення, журналісти Гал-інфо стали свідками телефонної розмови священнослужителя з якимось чоловіком, ймовірно, дяком храму.

Священник перейшов на російську мову і на підвищених тонах наказав йому негайно прийти до храму. Він зазначив, що в церкву прийшли чи то поліція, чи представники СБУ і шукають диверсантів.

Після того, як він прийшов, між чоловіками відбулася емоційна розмова під час якої священник у стінах церкви не добирав цензурних слів.

"С*ка, бл*ть, на каком основании они сюда пришли", - обурювався він.

Силовики перевірили храм, ввічливо попрощалися з московським попом і пішли. Священник знову був показово ввічливим до них і запросив приходити з перевіркою ще.

Нагадаємо, що Церква святого великомученика Георгія - це православний храм у Львові, який наразі належить до Російської православної церкви, яка називає себе УПЦ (МП). З 1992 року виконує функції кафедрального собору Львівської єпархії РПЦ в Україні.

До початку Першої світової війни церква була єдиним легальним православним храмом у всій Галичині та належала до Буковинської митрополії. У міжвоєнний період вона була центром Галицького деканату Польської православної церкви в межах Варшавської єпархії. У 1945—1946 роках храм був кафедрою Львівської єпархії Українського екзархату РПЦ.

Приміщення церкви є унікальною пам'яткою, яка знаходиться у Личаківському районі Львова, Архітектурний стиль споруди характеризують як суміш неороманського та неовізантійського стилів (історизм). В плані храм центричний і має форму грецького хреста, в кутах якого знаходяться чотиригранні в плані вежі, що разом утворює квадрат. Загалом об'ємно-просторове вирішення храму нагадує семінарську церкву резиденції буковинських митрополитів у Чернівцях, архітектора Йозефа Главки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ