Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через хмарну погоду енергоспоживання в Україні зросло на 1,5%

Дахові СЕС не можуть працювати на максимумі потужності, через що домогосподарства збільшують споживання з мережі

Фото: Depositphotos

Добовий максимум споживання 19 лютого був зафіксований близько18:30. Його рівень був на 0,2% нижче, ніж у попередній робочий день – п’ятницю, 16 лютого.

Про це у телеграмі повідомляє Укренерго.

Сьогодні, 20 лютого, станом на 09:00 рівень споживання електроенергії на 1,5% вище за відповідний показник понеділка 19 лютого.

Причина – хмарна погода по всій країні заважає роботі сонячних електростанцій. Дахові СЕС не можуть працювати на максимумі потужності, через що домогосподарства збільшують споживання з мережі.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

Експорт сьогодні здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 3 930 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 399 МВт.

Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години з Словаччини, Румунії,  Молдови. Загальний обсяг 1 490 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 418 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ