Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

Через нічну атаку по Львову пошкоджено щонайменше сім пам'яток архітектури

Унаслідок нічної атаки по Львову на вулиці Коновальця постраждав обласний Центр спортивної медицини і реабілітації. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
Фото: Львівська ОВА

«Пошкоджена його історична будівля. Вибиті понад 70 вікон. Від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура. 

Внаслідок атаки рф на Львів постраждав Центр спортивної медицини і реабілітації

Велике щастя, що живі й нетравмовані охоронець і працівники Центру.

Нагадаю, Центр розташований у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком, і є памʼяткою архітектури місцевого значення», – зазначив очільник Львівської області.

Внаслідок нічної атаки різного ступеня пошкодження зазнали щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Зокрема на вулицях Коновальця та Кокорудза. Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО і занесені до державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Спільна комісія з представниками органів охорони культурної спадщини міста та області, почне працювати на обʼєктах для складання актів обстеження як тільки туди буде наданий доступ.

Вже 7 людей загинуло через російський обстріл у Львові, серед них троє дітей

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 4 вересня росіяни завдали масштабного комбінованого удару ракетами та безпілотниками по Львову. Через обстріл у Львові пошкоджені житлові будинки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ