Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Через Західний Буг з кругом – на українсько-польському кордоні затримано двох сирійців

1/2
Чергову спробу незаконно перетнути українсько-польський кордон припинили прикордонники Луцького загону спільно з польськими колегами. Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби України.

Учора військовослужбовці відділу «Амбуків» затримали сирійця, який намагався перепливти Західний Буг та у незаконний спосіб дістатися Польщі.

Іноземець наважився на такий небезпечний вчинок разом з другом, який подався вплав першим. Однак, дістатися непоміченим до сусіднього берега бідолазі не вдалося – вибратися з води йому вже допомагали польські стражі, які виявили плавця та повідомили українських прикордонників.

Громадянин Сирії, зрозумівши, що друга виявили польські прикордонники, вирішив не ризикувати й залишився на українському березі, де і був затриманий прикордонниками Луцького загону. Оглядаючи місцевість поруч, правоохоронці знайшли надувний круг, за допомогою якого сирієць і планував дістатися польського берега.

Затриманого притягнули до адміністративної відповідальності. Зустрітися з другом, теж сирійцем, він матиме нагоду після вирішення питання про його передачу в Україну за угодою про реадмісію.

Схожий випадок, коли порушники за допомогою плавальних кругів долали Західний Буг, стався минулого тижня. Тоді на українсько-польському кордоні затримали турка, сирійця та вірменку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ