Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Чернівчанина, який повідомляв поліцію про замінування, примусово лікуватимуть

Першотравневий районний суд м. Чернівці задовольнив клопотання слідчого, затверджене прокурором Чернівецької місцевої прокуратури, про застосування примусових заходів медичного характеру до 26-річного мешканця м. Чернівці, який надавав завідомо неправдиві повідомлення про підготовку вибухів, які загрожують загибелі людей. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Так, упродовж травня 2017 року чоловік телефонував на спецлінію "102" чергової частини ГУНП в Чернівецькій області та повідомляв неправдиву інформацію про встановлення вибухового пристрою (замінування)  у будівлях ТОВ «ГРУ-Караван», ТЦ «Епіцентр-К» та  приміщенні автовокзалу.

Подібні жарти дестабілізували  роботу, як державних та правоохоронних органів, так і зазначених торгових центрів та автовокзалу. Задля перевірки достовірності інформації та попередження негативних наслідків залучається велика кількість правоохоронців, вживаються заходи до евакуації громадян з можливого джерела небезпеки, а це потребує значних фінансових та людських ресурсів.

Також у ході досудового розслідування встановлено, що чоловік страждає психічним розладом, не вперше повідомляє про замінування  установ, а також відносно нього вже застосовувались заходи примусового лікування.

Суд  ухвалив рішення про надання йому амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ