Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Чоловіку, який голіруч виніс 13 мін, у Львові встановили протез ноги

У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» Першого медоб’єднання Львова встановили протез ноги 70-річному чоловіку з Авдіївки.
Фото: Перше ТМО Львова

Це передає Перше медоб'єднання Львова. 

Олександр Доронін пів року жив під щоденними обстрілами, попри це намагався вести звичний побут. Доглядав двох кішок та собаку й порався по господарству. У серпні він самотужки розчищав “усіяний” мінами город, аби викопати картоплю. Після того, як виніс 12 боєприпасів, пролунав вибух.

"Олександр Федорович знепритомнів. Коли отямився, правої ноги уже не було. Усе, що пам'ятає - це як на самих лише руках проповз 150 метрів у напрямку найближчого будинку. Скривавленого чоловіка помітили сусіди. Саме вони зупинили кровотечу і відвезли його до напівзруйнованої місцевої лікарні", - кажуть у ТМО.

Чоловік кілька днів провів у медзакладах Покровська та Дніпра, а потім добрався евакуаційним потягом до Львова.

"У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» Першого медоб’єднання Львова Олександр Федорович уже більш як три місяці. За цей час хірургам вдалося загоїти ампутовану кінцівку та підготувати її до протезування. Паралельно з чоловіком працювали фахівці з реабілітації - фізичної та психологічної. І ось днями наші протезисти встановили пацієнту протез. Вперше від 13 серпня Олександр Федорович пройшов кілька кроків без милиць", - йдеться в повідомленні.

Чоловік планує повернутися додому в Авдіївку: там на нього чекають його коти й пес. Там і город, який навесні треба садити.

Протез Олександр Доронін, як і ще 30 українців, у Центрі “Незламні” отримав завдяки підтримці Мальтійської служби допомоги, що передала протезну майстерню з обладнанням та комплектуючі до двохсот протезів німецької компанії ”Ottobock”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ