Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Чотири українські міста готові прийняти Євробачення-2017

У неділю, 15 травня, мери чотирьох українських міст заявили про готовність прийняти у себе пісенний конкурс "Євробачення" в 2017 році. На проведення конкурсу претендують Київ, Одеса, Дніпропетровськ і Львів.

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що розглядає НСК "Олімпійський" в якості ймовірного майданчику для проведення концерту.

Україна перемогла на Євробаченні 2016

Мер Одеси Геннадій Труханов висловив упевненість, що Україна зможе провести "Євробачення-2017" на високому рівні. "Майданчиком, гідним проведення такого престижного конкурсу, цілком може стати наша Одеса - багатонаціональне, красиве, європейське місто з багатою історією та культурними традиціями. Сподіваюся, так воно і буде", – цитує одеського мера Deutsche Welle.

Нищук: Джамала отримає звання "народної"

У свою чергу, Борис Філатов заявив про готовність звернутися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією провести конкурс у Дніпропетровську. На думку міського голови, в Дніпропетровську добре розвинена інфраструктура, що сприятиме успішному проведенню конкурсу.

Мер Львова Андрій Садовий також висловив бажання прийняти "Євробачення" у своєму місті. "Ми готові провести його у себе на найвищому рівні", – сказав Садовий в ефірі телеканалу "112. Україна". Міський голова пояснив, що у Львові розвинена інфраструктура, достатня кількість готелів і закладів громадського харчування.

Джамала виграла пісенний конкурс "Євробачення 2016", фінал якого пройшов у Стокгольмі ввечері 14 травня. Співачка виконала пісню "1944" про депортації кримських татар. За результатами голосування національних журі країн-учасниць Євробачення-2016 і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Також до трійки увійшли представники Австралії та Росії. 

Згідно з результатами "Євробачення 2016" максимум Джамалі поставили національні журі Сан-Марино, Грузії, Боснії і Герцеговини, Данії, Молдови, Литви, Ізраїлю, Сербії, Македонії, Польщі та Словенії. За перемогу Джамали проголосували також глядачі Чехії, Фінляндії, Угорщини, Італії, Польщі, Сан-Марино. За результатами голосування національного журі України, максимум отримав представник Литви Донні Монтелл, 10 балів учасниця з Бельгії Лаура Тесоро, а 8 балів пішло Юстсу з Латвії. За результатами голосування українських глядачів на "Євробаченні 2016" максимум отримав представник Росії Сергій Лазарєв. На другому місці  - Азербайджан, Samra Rahimli отримала від нас 10 балів. 8 балів українці поставили сусідам полякам за пісню "Colour of your life".  

Дзеркало тижня
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ