Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи зробить нова CS2 революцію у світі шутерів?

На початку жовтня компанія Valve нарешті офіційно представила нову версію однієї з найпопулярніших комп'ютерних ігор у світі - Counter Strike 2.

Сталося це через 11 років після релізу CS:GO, яка за цей час стала по-справжньому культовою, збираючи величезну аудиторію онлайн. Сам вихід ознаменував новий етап не лише в локальній грі, а й вплинув на кіберспортивний світ – невдовзі всі турніри перейдуть на CS2.

Косметичний ремонт

Зміни в новій версії насамперед торкнулися візуальної складової гри. Незважаючи на низку оновлень, які проводилися в CS: GO, шутер вимагав більш фундаментального оновлення, враховуючи поважний вік за мірками ігрової індустрії. Серія ігор Counter Strike давно займає особливе місце серед геймерів, які формують фанатську базу гри. Масові турніри з великими призовими фондами та трансляціями викликають великий інтерес навіть у тієї аудиторії, яка не має жодного відношення до світу комп'ютерних ігор, а за градусом напруження емоцій подібні змагання можуть дати фору навіть азартним іграм із не меншою армією шанувальників. Спільного дійсно вистачає - ті ж слоти elslots регулярно беруть участь у турнірах, там свої переможці та призи, а азарт один із головних компонентів.

Оновленням графіки CS2 зобов'язаний новому движку Source 2.0. Саме він помітно освіжив гру, оновив деякі візуальні ефекти, та й загалом зробив гру такою, що відповідає актуальним вимогам. Завдяки Source 2.0 зміни торкнулися і внутрішньоігрових карт, які вдалося детальніше проробити. Також було покращено звукові ефекти, ігрові предмети, а також оновлено систему рейтингу. Цей компонент особливо важливий для любителів онлайн-битв у гонитві за унікальними трофеями.

У ролику, що презентує нову CS2, розробники окрему увагу приділили так званому динамічному диму, який виходить від гранат і взаємодіє з навколишніми предметами. Начебто й дрібниця, але саме цей трюк в умілих руках має стати чудовою тактичною зброєю.

Системні вимоги

З виходом нової CS2 попередня версія CS:GO просто втрачає актуальність і пограти в неї вже не вийде. Тим не менш, розробники подбали про безболісне перенесення інвентарю в нову версію гри, що виглядає абсолютно логічним кроком.

Головною перевагою CS2, а десь і секретом такої масової популярності гри, є те, що вона розповсюджується абсолютно безкоштовно. Втім, це не означає, що запустить її кожен, хоча гра і має досить скромні вимоги за нинішніми мірками:

  • 8 Гб ОЗУ;
  • Відеокарта із пам'яттю 1 Гб або більше;
  • 4-потоковий процесор.

Вимогливою гра може стати хіба що для внутрішньої пам'яті вашого ПК - "важить" CS2 85 Гб. Втім, для постійних гравців довгоочікуваних вихід гри після шести місяців бета-тестування виглядає простим оновленням.

Логічно, що найближчі турніри з Counter Strike відбудуться вже в новій версії гри, тим більше, що до неї внесено деякі зміни - скорочено кількість раундів для перемоги, що збільшило динамічність гри. Оновлена система рейтингу тепер враховує успіхи та невдачі на окремо взятій карті, тобто стала персоналізованішою, також з'явилася можливість стежити за найкращими гравцями з усього світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ