Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Київський чиновник погорів на хабарі у 90 тисяч гривень

У Києві на хабарі у 90 тисяч гривень затримали голову однієї з конкурсних комісій КМДА. Про це повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України у Facebook.

Гроші посадовець вимагав від викладача столичного ліцею за вирішення питання щодо його призначення на посаду директора одного із навчальних закладів.

"Оперативники Управління захисту економіки у місті Києві, Нацполіції та слідчі Прокуратури Автономної Республіки Крим спільно з працівниками управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА задокументували корупційну діяльність голови конкурсної комісії одного із Департаментів установи. За 90 тисяч гривень неправомірної вигоди він пообіцяв викладачу ліцею посприяти у його призначенні на посаду директора загальноосвітнього навчального закладу", - йдеться у повідомленні.

Вранці, 18 серпня, правоохоронці затримали голову однієї з конкурсних комісій КМДА неподалік від місця його мешкання. Вилучили кошти, які він одержав у якості хабара за вирішення питання.

Зазначимо, на даний час на підставі ухвали суду проводяться обшуки в службових приміщеннях Департаменту, а також за місцем проживання правопорушника.

Стаття 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ