Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Число загиблих унаслідок землетрусу у Туреччині перевищило 500 осіб

Зранку на південному сході Туреччини в Газіантепі та Кахраманмараші стався потужний землетрус магнітудою 7,4 бала.

Кількість загиблих у Туреччині та Сирії в результаті землетрусу перевищило 500 осіб. Про це пише УНІАН з посиланням на The watchers. 

Як повідомляється, ще тисячі людей отримали поранення. Десятки людей все ще перебувають під завалами, і очікується, що кількість загиблих зросте. Рятувальні роботи тривають.

На цей час повідомляється, що в результаті землетрусу обвалилося 1170 будівель. Замок Газіантеп, побудований понад 2200 років, також обвалився під час землетрусу.

Як повідомляли у ЗМІ, землетруси такого масштабу трапляються рідко, у середньому в будь-якій точці світу настільки потужні поштовхи відбувається менш як п'ять разів на рік. 
За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Вранці міністерство закордонних справ України повідомило, що перевіряє, чи є українці серед постраждалих.

«Посольство України в Туреччині взаємодіє із турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих. Для допомоги українцям в Туреччині на базі посольства відкрито дві «гарячі лінії»: +90 539 550 98 98 та +90 312 442 15 93. Родичі в Україні можуть також звертатися на «гарячу лінію» МЗС: +380 44 238 15 88», – написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Фото: AP

Президент України Володимир Зеленський висловив готовність надати необхідну допомогу турецькому народові.

«Я висловлюю свої співчуття президенту Ердогану, жителям Туреччини й сім’ям тих, хто загинув під час землетрусу в країні, і бажаю якнайшвидшого одужання всім постраждалим. Ми підтримуємо громадян Туреччини у цей важкий час. Ми готові надати необхідну допомогу для подолання наслідків стихії», – запевнив український президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ