Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

CNN: США готуються відправити військовий корабель у Чорне море

За інформацією телеканалу, такий крок пов'язаний із агресивними діями Росії проти України у Керченській протоці, передає Польське Радіо.

США провели необхідну підготовку до відправлення військового корабля у Чорне море. Це рішення зумовлене збільшенням напруження в регіоні після захоплення Росією українських кораблів та затримання українських військових. Про це інформує телеканал CNN.

Американське військо попросило Державний департамент повідомити владу Туреччини про можливі плани відправлення військового корабля у Чорне море, - стверджує CNN з посиланням на трьох анонімних представників американської влади.

За словами високопоставлених чиновників, відправлення корабля – це відповідь на російські дії проти України у Керченській протоці.

Згідно з Конвенцією Монтре 1936 року, Сполучені Штати зобов’язані повідомити Туреччину про свої кораблі, котрі йдуть до проток Босфор і Дарданелл, що з’єднують Середземне море з Чорним морем. У положеннях конвенції записано, що держави над Чорним морем мусять повідомити Туреччину щонайменше за 15 днів до проходу через протоки.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ