Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

COVID-19, грип і ГРВІ мають схожу клінічну картину, - ЦГЗ

Нова коронавірусна інфекція COVID-19, грип і ГРВІ мають схожу клінічну картину. В обох випадках розвивається респіраторне захворювання. Про це інформує Центр громадського здоров'я України.

Щотижня протягом епідемічного сезону в Україні реєструють понад 200 тис. випадків ГРВІ та грипу. Тож, якщо ви відчуваєте симптоми респіраторної інфекції, ймовірність того, що у вас звичайна ГРВІ, значно вища.

Симптоми нової коронавірусної інфекції, грипу та ГРВІ схожі. Це, зокрема, підвищена температура, кашель, ускладнене дихання.

Якщо ви відчуваєте симптоми ГРВІ:

  • Зателефонуйте вашому сімейному лікарю.
  • Якщо у вас немає сімейного лікаря, укласти декларацію можна у зручний для вас час. Це безплатно. Тел. інформаційно-довідкової служби: 16-77
  • Розкажіть сімейному лікарю про свою історію подорожей і можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

 Терміново самоізолюйтесь, якщо ви:

  • близько контактували з особами, що хворіють на COVID-19;
  • нещодавно повернулися з країни, де зафіксовані випадки захворювання на новий коронавірус (навіть якщо немає симптомів).

Якщо ви не впевнені, чи потребуєте самоізоляції, або не знаєте, до кого звернутися, будь ласка, зателефонуйте на гарячу лінію Центру громадського здоров’я України для консультації щодо нової коронавірусної інфекції: 0-800-505-840.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ