Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Далекобійники Львівщини та Волині організували акцію протесту

Сьогодні, 29 жовтня, на території Львівської та Волинської областей міжнародні автомобільні вантажні перевізники організували попереджувальну акцію протесту.
фото - Суспільне

Про це інформує Суспільне.

Зокрема у Львові десятки вантажівок рухаються об’їзною дорогою, а на Волині – трасою Луцьк-Ягодин з села Княгининок до міжнародного пункту пропуску "Ягодин".

Як розповів Суспільному один з організаторів акції, представник громадської організації "перевізники західного регіону" Андрій Ткачук, водії та перевізники вимагають збільшення дозволів від Польщі на міжнародні перевезення вантажів.

"Це мирна акція. Ми не плануємо перешкоджати руху чи перекривати дороги. Ми хочемо, щоб влада розглянула нашу ситуацію", – говорить Андрій Ткачук.

Видання ZAXID.NET повідомляє, що організатори протестів – ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» та ГО «Перевізники західного регіону» – назвали захід попереджувальним. Вони вимагають від уряду врятувати галузь.

Зокрема, міжнародні вантажні перевізники вимагають:

  • Вирішити проблему з постійною відсутністю дозволів на міжнародні перевезення, звернутися в ЄС, в Європейський Суд та залучити всі важелі впливу на найвищому рівні для вирішення проблеми;
  • Викорінити корупцію в Державній службі України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека);
  • Вирішення проблем з чергами на кордонах;
  • Не приймати жодних рішень стосовно процесу міжнародних вантажних автомобільних перевезень без узгодження з перевізниками (закриття кордонів, перенесення ПВД, змін процедури отримання дозволів);
  • Розробити план заходів для лібералізації транзитних перевезень через територію Польщі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ