Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дарницький райсуд засудив "тітушку" Крисіна до 8 років ув'язнення

Дарницький районний суд засудив Юрія Крисіна, якого звинувачують у викраденні та катуванні активіста Революції гідності в 2014 році до 8 років ув'язнення.
Юрій Крисін, фото - Громадське

Про це інформує "Суспільне" з посиланням на прокурорку Офісу генерального прокурора, яка представляла сторону звинувачення в суді, Юлію Малашич.

Павло Дикань, адвокат постраждалих "майданівців", повідомив Суспільному, що вважає вирок Крисіну "справедливим".

"Фактично, Крисін був організатором цих дій і координатором, які відбувалися з 21 на 22 січня за участю київських тітушок, оплоту і всіх інших. І незважаючи на те, що він у цей час знаходився на Мальдівах, фактично, суд встановив що за його вказівками відбувалися ці дії в тому числі викрадення мого потерпілого (Владислава Іваненка - ред.). Тому, це складна справа, але суд розібрався і виніс вирок який на мою думку дуже справедливий", – розповів Дикань.

Юрій Крисін є фігурантом кількох кримінальних проваджень, його називають координатором "тітушок", які здійснювали напади на "майданівців" на початку 2014 року.

Наразі проти Крисіна висувають лише одне звинувачення: катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу чинити дії, що суперечать їх волі. Зокрема, його звинувачують у нападі на журналіста газети "Вести" В’ячеслава Веремія. Останнього вбили в ніч на 19 лютого 2014 року у Києві, коли він повертався додому на таксі разом зі своїм колегою. Чоловік намагався з машини сфотографувати "тітушок". Проте ті зупинили таксі, витягли з нього журналіста Веремія та Олексія Лимаренка, жорстоко побили, а потім вистрілили у Веремія.

26 липня 2014 р. Дарницький суд Києва звільнив колишнього спортсмена Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів Майдану.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років ув’язнення з дворічним випробувальним терміном у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. Генеральна прокуратура внесла апеляційну скаргу на вирок суду про умовний термін покарання. Апеляційний суд Києва його скасував і призначив йому 5 років позбавлення волі за участь у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ