Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дайджест, як на Стрийщині е-квиток за рік запустили

Команда ТОВ «Українські геоінформаційні системи» пропонує Вашій увазі дайджест про роботу з розвитку е-сервісів у Стрийському районі.

Встановлено GPS – трекери у транспортних засобах

У квітні 2021 року – фахівці ТОВ «Українські геоінформаційні системи» забезпечили встановлення GPS – трекерів у транспортних засобах Стрийського АТП, управління якими здійснюється через систему диспетчеризації громадського транспорту «Trek». Завдяки цій системі, місцева влада має змогу контролювати та аналізувати роботу перевізника в режимі реального часу, а пасажири – відстежити в мережі прибуття транспорту.

У жовтні 2021 року – Стрийська міська рада впровадила систему GPS-контролю, а в січні 2022-го – підписано меморандум про співпрацю між міськрадою, перевізником та ІТ-компанією щодо тестової експлуатації АСООП. Це допомогло здійснити облік пільгового проїзду та пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту та в цілому оцінити реальний обіг коштів.

Розпочалась видача соціальних карток для пільговиків

16 грудня 2021 року – відповідно до ухваленого рішення виконкому Стрийської міської ради період із 1 січня до 1 квітня 2022 року затверджено адаптивним, коли діяли і електронні квитки, і посвідчення пільговиків.

Наприкінці грудня 2021 року – на території Стрийської територіальної громади розпочалась робота з видачі соціальних карток для пільгових категорій населення щодо відшкодування проїзду в місцевому пасажирському транспорті. Було видано понад 1000 соціальних карток.

Тестовий запуск АСООП на перших 10-ти маршрутах

31 грудня 2021 року – в тестовому режимі відбувся запуск електронної системи оплати проїзду, на перших 10-ти маршрутах.

Завершено запуск АСООП на всіх маршрутах

Від початку 2022 року – лише впродовж 2 місяців АСООП дообладнано, й на інших транспортних засобах Стрийського АТП. Комплекс системи оплати проїзду унікальний тим, що працює одночасно як з тарифними сітками, так і з багатьма ОТГ та адміністраціями різного рівня. Також, окрім  обліку пільгових поїздок та різноманітних форм оплати, цей комплекс може керувати автобусами на маршруті, повідомляючи водію у режимі онлайн про випередження чи відставання від графіку.

Оформлення соціальних карток «SOCIUM»

Упродовж травня-червня 2022 року – пільговиків закликали активніше звертатися у ЦНАП для отримання соціальних карток «SOCIUM» для безкоштовного проїзду в громадському транспорті.

Запрацював пільговий проїзд за допомогою е-квитка «SOCIUM»

1 липня 2022 року – пільговий проїзд став здійснюватися виключно за наявності персоналізованої соціальної картки «SOCIUM». Загалом зараз у ЦНАПах видано 20 тис. пільгових карток.

АСООП повністю запроваджено на Стрийщині

7 липня 2022 року – ухвалено рішення виконавчого комітету Стрийської міської ради №270 «Про впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському та приміському пасажирському автомобільному транспорті на території Стрийської міської територіальної громади». У тендері на впровадження перемогло ТОВ «ГІС-СЕРВІС».

13 липня 2022 року – АСООП повністю запроваджено на Стрийщині, тестовий режим завершився. АСООП запроваджено на всіх 23 приміських маршрутах, 5-ти міських та на 17-ти, які розташовані за межами Стрийської МТГ (Грабовецько-Дулібівська та Моршинська ОТГ). Загалом встановлено 60 валідаторів на транспортні засоби.

Е-квиток «SOCIUM» запрацював для всіх категорій громадян

30 серпня 2022 року – у громадському транспорті Стрийської ОТГ стало можливо сплатити за проїзд за допомогою транспортної картки або телефону (розрахунок банківською карткою стане доступним у наступному році). Інтеграція системи «Е-квиток» проводилася одночасно з друком і видачею соціальних карток, що значно прискорило ввесь процес.

Оперативне відновлення застосунку «SOCIUM» та систем, через атаку російських хакерів

У вересні цього року – система застосунку зазнала масованої атаки російських хакерів. На жаль, зловмисники зламали не лише онлайн відображення руху транспорту та систему перегляду графіків, через застосунок «SOCIUM», а й інші декілька сервісів. Серед них: система електронної черги для отримання пільгових карт та кілька транспортних порталів та інші транспортні сторінки на офіційних порталах ЛОДА та міста Львова. Станом на сьогодні, декілька систем вже відновлено, водночас завершується розробка нової версії застосунку та порталів, які відтепер будуть значно захищеними від усіх зловмисників.

Таким чином, усі вищезазначені дані у дайджесті підтверджують, що розробник ТОВ «Українські геоінформаційні системи» та оператор ТОВ «ГІС-СЕРВІС» допомогли Стрийській міській територіальній громаді першою впровадити такий вкрай необхідний та сучасний е-сервіс. Кампанія з впровадження єдиного українського електронного квитка триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ