Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Декомунізація Запоріжжя обійдеться у 2,7 млн грн

Запоріжцям, які проживають по вулицях та в районах міста, які змінили назву, необов’язково змінювати документи, якщо в цьому немає нагальної потреби. Про це Громадському ТБ Запоріжжя повідомив заступник начальника Управління внутрішньої політики Запорізької міськради Володимир Головешко.

Всі рішення міської ради та розпорядження міського голови Володимира Буряка вже набули чинності. Фактично всі об’єкти міста вже мають нові назви. Але законодавчо містяни не мають в терміновому порядку йти до паспортних столів та органів юстиції, аби змінити адресу прописки або реєстрації.

Вони можуть це зробити лише за власним бажанням або у випадку перереєстрації адреси проживання, одруження, зміни прізвища, укладання угоди земельних відносин тощо.

Тарифи за переоформлення документів декларуються органами юстиції та не змінюються в залежності від закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Суб’єктам підприємницької діяльності навпаки радять якомога швидше внести зміни до своїх уставних та реєстраційних документів з урахуванням нових назв вулиць. Це необхідно для більш практичного функціонування підприємства, проте не є обов’язковим.

Крім цього, в мерії повідомили, що старі таблички із «декомунізованими» назвами вулиць замінять на нові впродовж наступних трьох місяців. На це піде 2,7 млн гривень, які вже закладені в міському бюджеті. Наразі Департамент архітектури міської ради вже розпочав розробку дизайну нових вказівників.

Зазначимо, що під час «декомунізаційної» сесії Запорізької міської ради депутати змінили назви 114 топонімів міста, в тому числі трьох районів та найдовшого проспекту Європи. Таким чином запоріжцям доведеться не лише звикати до нових назв своїх вулиць, але й рано чи пізно змінювати документи.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ