Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Делегація Сухопутних військ ЗСУ взяла участь у виставці в штаб-квартирі НАТО

Делегація Сухопутних військ ЗС України взяла участь у щорічній виставці партнерських навчально-тренувальних центрів у штаб-квартирі НАТО
Делегація Сухопутних військ ЗС України взяла участь у щорічній виставці партнерських навчально-тренувальних центрів у штаб-квартирі НАТО

У штаб-квартирі НАТО відбулась щорічна виставка партнерських навчально-тренувальних центрів, яка проводиться для демонстрації мережевих та індивідуальних досягнень центрів, рекламування їх можливостей з надання експертної допомоги та проведення курсової підготовки, які були сертифіковані за стандартами НАТО, а також визначає загальні тенденції в індивідуальній та колективній підготовці військовослужбовців і цивільного персоналу збройних сил.

На виставці Збройні Сили України представляла делегація Сухопутних військ ЗС України та центру «Партнерство заради миру» Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

На виставці представлялися експозиції партнерських навчально-тренувальних центрів.

Варто зазначити, що делегація Сухопутних військ ЗС України зацікавила представників країн-членів НАТО та партнерів своїми унікальними можливостями з військових навчань, підготовки підрозділів та військовослужбовців Сухопутних військ за різними напрямками діяльності з урахуванням досвіду, отриманого Збройними Силами України у зоні проведення Операції об’єднаних сил (кол. АТО) та використання допомоги закордонних інструкторів, зокрема, із США та Канади.

За словами голови української делегації підполковника Ігоря Приходькa, участь у виставці партнерських навчально-тренувальних центрів країн-членів НАТО сприятиме вивченню передового досвіду та отриманню інформації з ключових питань освіти та підготовки військовослужбовців, підрозділів, сил та військ в різних центрах «Партнерство заради миру» країн-членів НАТО.

— Ці знання нам потрібні для узагальнення основних аспектів та визначення відмінностей в методиках підготовки та програмах навчання для їх урахування та впровадження під час підготовки військовослужбовців Сухопутних військ та Збройних Сил України в цілому, — наголосив підполковник Ігор Приходько.

Окрім того, він зазначив, що цей візит до Брюсселю сприятиме акредитації центру «Партнерство заради миру» Міжнародного центру миротворчості та безпеки та приведенню підготовки на його базі до стандартів НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ