Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Делегація вчителів ліцею ім. Героїв Крут вирушила до Литви

На базі Кадетського ліцею ім. генерала Повіласа Плехавічуса у місті Каунас педагоги українського та литовського навчальних закладів обмінюватимуться досвідом.

Фото: Ліцей ім. Героїв Крут

Адміністрація ліцею імені Героїв Крут зазначає, що співпраця передбачає спільне напрацювання методик викладання предметів та організації освітнього процесу. Також учасники обговорюватимуть формування єдиних підходів для навчання дітей українців, які опинилися в Литві внаслідок війни.

«Вже зараз у кадетському ліцеї навчається певна кількість українських громадян і справою державної ваги є організація освіти для полегшення майбутнього їхнього повернення в Україну. Поки що наші ліцеї ініціювати таку програму та напрацьовують загальні рекомендації. Але ми сподіваємося на участь і підтримку державних структур, які мають бути також зацікавлені у налагоджені програми повернення молоді без втрат у знаннях», - йдеться у дописі.

Фото: Ліцей ім. Героїв Крут

Міжнародна співпраця та побратимство між наставниками та ліцеїстами з України та Литви триває вже майже третій рік. Спільні проєкти охоплюють низку напрямків освіти, виховання та вишколу молоді шкільного віку в закладах військового спрямування.

Фото: Ліцей ім. Героїв Крут

Нагадаємо, у листопаді минулого року у Кадетському ліцеї імені генерала Повіласа Плехавічуса в Каунасі відкрили клас імені Героїв Крут. У приміщенні створили всі належні умови для дистанційного та очного навчання дітей з України, які через агресію рф проживають зараз у Литві. Тут викладають українську мову та проводять заняття для українських і литовських ліцеїстів.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ