Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Делегація військових капеланів відвідала артилерійські та танкові підрозділи ООС

Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
1/5
Як інформують у прес-центрі ООС, делегація військових капеланів на чолі з Головним капеланом національних ЗС Латвії Елмарсом Плявіншем відвідала артилерійські та танкові підрозділи операції Об’єднаних сил.

Елмарс Плявінш - давній друг українських військовослужбовців. Він вже декілька років поспіль приїжджає на Донбас, щоб підтримати наших захисників. Попри велику завантаженість у себе вдома, Елмарс не лише приїжджає, спілкується та морально підтримує українців, але й виконує почесну благодійну місію від дружнього латвійського народу - доставляє територію Донецької та Луганської областей гуманітарні вантажі, передусім медичного призначення. Наприклад, нещодавно Слов’янська центральна районна лікарня отримала від латвійських партнерів два операційні столи, холодильник, електричну пічку для кухні, умивальники, лампи, медичне устаткування, а також різні необхідні для пацієнтів речі.

Під час спілкування з воїнами пан Елмарс, який неодноразово перебував у різних "гарячих" точках світу, розповів про специфіку та особливості капеланської служби у збройних силах Латвії.

"Особливо важливо вміти ладити у військовому колективі, підтримувати у важкій ситуації не тільки свого побратима, але й командира. Правильна комунікація в підрозділі створить додаткові важелі успішного виконання обов’язків та сприятиме розвитку позитивного мікроклімату в колективі. Також вкрай важливим є спілкування з рідними після повернення з війни до своїх домівок. Звісно, молитва з Богом, допомагатиме Вам у всьому. Дякую, Вам, за те, що ви є, що захищаєте Україну від окупантів", - звернувся до бійців гість з Латвії.

Елмарс Плявінш разом з своїми колегами - латвійським та українським військовими капеланами Ріналдсом Броксом та Андрієм Борилом помолилися за здоров’я та довголіття українських воїнів, побажали їм здобути Перемогу над ворогом та якнайшвидше повернутися додому. Крім того, капелани передали дитячу Біблію дітям наших захисників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ