Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Піца "капелано", або "Лікарі поранених душ"

"Лікарі поранених душ", саме так в одному з передових військових шпиталів між собою називають військових капеланів і поранені і лікарі.
Фото: Олександр Сидоренко

Чому так? Тому, що лікарі в госпіталі допомагають тілу звикнути до нових реалій життя, психологи – допомагають психіці людини. Але є випадки коли нібито всі показники в нормі, а "душа не спокійна". І саме у цих складних випадках і можуть допомогти лише духовні провідники – капелани.

Днями до цього військового шпиталю завітали старі друзі капелани представники добровільного об’єднання релігійних громад Донецької області. На території одного з наших підрозділів був проведений захід під назвою "Капеланська піца".

Під час заходу його учасники мали змогу не тільки скоштувати піцу приготовлену за спеціальним «капеланським рецептом», але і поспілкуватись на теми, які турбують саме людей, що зараз знаходяться на передових лініях оборони нашої держави. Метою зустрічі було відновлення психологічної впевненості в своїх силах та відновлення комунікативного простору для військовослужбовців, що проходять лікування, а також медичного персоналу шпиталю.

Піца "капелано" була і смачною і одночасно корисною, адже за її приготуванням і частуванням була приємна розмова та щира по домашньому затишна атмосфера. Дякуємо "лікарям поранених душ" за їх невтомну працю!

Олександр Сидоренко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ