Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Демченко розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Державна прикордонна служба України наразі не фіксує переміщень техніки чи особового складу армії Білорусі у безпосередній близькості до українського кордону, контролює всю протяжність кордону, і по лінії держрубежу не фіксувалося якихось нестандартних чи провокативних дій з боку суміжної території.

Про це сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ми контролюємо всю протяжність нашого кордону, і на даний момент по лінії держрубежу не фіксувалося якихось нестандартних чи провокативних дій з боку суміжної території", - сказав він.

Речник наголосив, що цей напрямок для нас вкрай актуальний у питанні посилення оборони. Відповідаючи на уточнююче запитання, де Білорусь може концентрувати свої сили, Демченко відповів, що від нашого кордону це - десятки кілометрів.

"Ситуація там постійно відстежуються. Ми тверезо дивимось на ситуацію. Україна у стані війни, обороняється і тому посилює кордон, щоб не допустити сил вторгнення", - сказав він.

Демченко зауважив, що Білорусь постійно проводить навчання і перекидає сили, це пов'язано з тим, щоб вони підігрують РФ і роблять все можливе, щоб ми тримали свої війська на цьому напрямку.

Водночас речник не виключає того, що Білорусь під виглядом навчань або під тиском РФ концентрує певну кількість своїх підрозділів вглиб на відстані від кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ