Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

День народження Баха у Львівському органному залі: перелік концертів

Наприкінці березня, коли весь музичний світ відзначає День народження Йогана Себастьяна Баха, у Львівському органному залі відбудеться кілька «бахівських» концертів. Про це інформує ЛМР.

Геній бароко, найвідоміший композитор у світі Йоганн Себастьян Бах народився у 1685 році. За старим, григоріанським календарем, який діяв тоді, день народження Баха – 21 березня. За новим, юліанським, ця дата перемістилася на 31 березня.

Ще досі деякі люди сперечаються стосовно дати святкування Дня народження композитора, проте найголовнішим є вшанування памʼяті генія виконанням його музики. І в останні дні березня та на початку квітня музика Баха звучить по всьому світові.

Не є виключенням і Львівський органний зал. Цього року Органний запрошує відвідати такі події:

23 березня о 19:00 органістка Олена Мацелюх гратиме прелюдії, фуги, фантазії, хорали, пасторалі, пасакалії, токати Йоганна Себастьяна на концерті «Музика Баха».

31 березня о 14:15 свою версію «бахівських» хітів представить публіці органістка Надія Величко.

31 березня о 19:00 львівʼян запрошують на концерт «Меса соль мінор», де однойменний величний твір звучатиме у виконанні Луганського філармонійного оркестру, солістів львівського хору «Гомін», органістки Світлани Позднишевої під диригуванням Івана Остаповича.

Львівський органний зал запрошує насолодитися фантастичним поєднанням раціональності та емоційності, логіки та спонтанності, неземного спокою та потужної енергії у музиці Йоганна Себастьяна Баха.

2 квітня о 19:00 «Концерт, натхненний Бахом», гратиме органістка Надія Величко. Тут звучатимуть твори самого Йоганна Себастьяна, обробки його творів, здійснені іншими композиторами, а також сучасні композиції, натхненні творчістю генія бароко.

4 квітня о 21:00 відбудеться подія «Бах при свічках» від органістки Олени Мацелюх, де музикою  одного з найвизначніших композиторів у світі можна буде насолоджуватися в чарівній атмосфері Органного залу при свічках.

Квитки на концерти можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу за адресою вул. С. Бандери, 8.

Більше про всі події можна дізнатися на сайті Органного залу, а також на сторінках у Facebook та Instagram.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ