Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Департамент міської агломерації зустрівся із мешканцями с. Рясне-Руське

У четвер, 1 квітня, відбулася робоча зустріч працівників департаменту міської агломерації із мешканцями, працівниками та колишнім керівництвом сільської ради Рясне–Руського.

Про це інформує Львів. Агломерація у Facebook.

Повідомляється, що під час неї обговорили існуючий стан щодо передачі документів та справ у зв’язку із входженням села Рясне–Руське до складу Львівської міської громади. Як тільки працівники сільської ради передадуть справи, архів та документи ліквідаційній комісії, Львівська міська рада зможе затвердити передавальний акт та взяти на баланс усі об’єкти у селі та, відповідно, забезпечити їхнє якісне функціонування, а також утворити представництво Львівської громади у селі Рясне–Руське. 

Зокрема оглянули стан робіт щодо  будівництва "Спортивно-відпочинкового комплексу у селі Рясне-Руське". Частково об’єкт готовий, зокрема футбольне та баскетбольне поля, проте, за словами мешканців, підрядник відмовляється надати доступ до їхнього використання. Причина - об’єкт ще не зданий в експлуатацію.  Ще один аргумент якнайшвидше закінчити роботу ліквідаційної комісії. 

Також виїхали на територію розпайованих сільською радою земель заказника «Торфовище Білогорща". Суть проблеми: у 2019 - 2020 роках Львівською міською радою в рамках виконання спільного меморандуму із Рясне-Руською сільською радою було передано 209 га земель, зокрема 59 га на території природного заповідного фонду – ландшафтного заповідника місцевого значення «Торфовище Білогорща». Сам заповідник був утворений за рішенням Львівської обласної ради у 2019 році. У 2020 році депутатами сільської ради було прийнято рішення розпаювати більшість із 209 га переданих земель, зокрема 59 га на території заповідника, з метою безкоштовно передати їх у власність заявникам.  Зараз багато мешканців Рясне–Руського постали перед проблемою отримання обіцяних земель у власність, адже ведення будь-якої діяльності садівництва чи будівництва в межах заповідника заборонено. У Львівській міські раді буде утворена комісія для опрацювання цього питання, зокрема для того, щоб з’ясувати, за яким принципом були роздані ці землі, чи заявники були попереджені про те, що пропоновані їм земельні ділянки можуть належати до території заповідника. До складу комісії мають увійти представники усіх фракцій Львівської міської ради, колишнього керівництва сільської ради та мешканців села Рясне-Руське. 

Здійснили виїзд на територію садівничих кооперативів, які фактично перетворюються на ще один житловий мікрорайон поруч із Підрясне. Мешканці готові інвестувати у розвиток інфраструктури свого мікрорайону, але також потребують підтримки міста. 

Також обговорили розміщення майбутнього офісу громади (ЦНАПу) на території села, питання призначення старости села.  

"Зараз живемо в період змін і це завжди важко. З одного боку - від нового року до села зі Львова курсують комфортні автобуси на 61-му маршруті, мешканці Рясне-Руського можуть отримати якісні послуги в установах Львова, зокрема лікарнях. З іншого - є тимчасові незручності, наприклад, значно важче стало отримати свідоцтво про народження. 

Завдання департаменту міської агломерації - якнайшвидше закінчити цей перехідний період та налагодити надання якісних міських послуг для мешканців усієї Львівської громади, зокрема і  Рясне –Руської. У цьому завданні розраховую на розуміння мешканців села та допомогу працівників сільської ради" – підсумував зустріч Юрій Лукашевський, директор департаменту міської агломерації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ