Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутат місцевої ради підозрюється у приховуванні смерті будівельника

З огляду на значний суспільний резонанс, який непокоїть громадськість у зв’язку із розслідуванням факту смерті будівельника у Рівному та ймовірної причетності до злочину певних осіб, прокуратура інформує про стан слідства у даному кримінальному провадженні. Повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.

Відомості про вчинення кримінальних правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а саме:

- ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство);

- ч. 3 ст. 136 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному стані);

- ч.2 ст.271 (порушення вимог законодавства про охорону праці службовою особою, що спричинило загибель людини);

- ч. 1 ст. 396 (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва групи прокурорів прокуратури Рівненської області.

Попередньо встановлено, що 35-річного чоловіка востаннє бачили живим 02.12.2016 його колеги на будівництві по вул. Київській у м. Рівне, після чого той з рідними на зв'язок не виходив. Згодом тіло будівельника було знайдено у лісовому масиві с. Олександрія.

На теперішньому етапі досудового розслідування наявні в матеріалах кримінального провадження дані свідчать, що смертельну травму чоловік зазнав саме на будівництві, а його тіло, як доказ злочину, намагались приховати.

26.01.2017 прокурор Рівненської області Олег Соболь підписав повідомлення про підозру депутату однієї із місцевих рад щодо вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).

Оскільки останній до слідчого не з’явився, підозру надіслано рекомендованим листом за місцем проживання.

У цьому кримінальному провадженні виконано великий обсяг роботи. Зокрема, допитано в якості свідків близько 40 осіб, проведено низку обшуків, в т.ч. і за місцем проживання депутата місцевої ради, вилучено речі та майно, які мають доказове значення у справі. Призначено низку судових криміналістичних експертиз. Слідством опрацьовується кілька версій вчинення кримінальних правопорушень.

За ініціативи прокуратури проводяться перевірки на даному будівництві Управлінням Держпраці в області та Управлінням державної архітектурно-будівельної інспекції в області.

Прокуратурою вивчається питання щодо наявності підстав для реагування заходами представницького характеру в частині законності проведеного будівництва.

Прокуратура Рівненської області гарантує забезпечення всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин події та прийняття кінцевого процесуального рішення у цьому кримінальному провадженні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ