Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутати Львова внесли зміни до питання щодо закупівля громадського транспорту

Сьогодні, 10 жовтня, депутати Львівської міської ради внесли зміни до ухвали міської ради «Про надання місцевої гарантії Львівської міської ради з метою гарантування виконання зобов’язань ЛК АТП № 1 у рамках проекту «Міський громадський транспорт України». «За» проголосувало 33 депутати, передає кореспондент Гал-інфо.

Як пояснила директор департаменту економічнго розвитку ЛМР Ірина Кулинич, це стосується залучення Європейського інвестиційного банку.

"Вже практично готовий дозвіл Мінфіну за умови правки, що гарантує не міська рада, а внески у статутний фонд підприємства", - сказала вона.

Відтак, джерелом повернення кредиту та сплати відсотків за користування кредитними коштами будуть кошти Львівського комунального автотранспортного підприємства № 1 та кошти міського бюджету м. Львова у формі поповнення статутного капіталу в обсягах та у терміни, необхідні для повного та своєчасного обслуговування кредиту.

Депутати делегували виконавчому комітету приймати рішення щодо здійснення інших дій стосовно передачі коштів позики у рамках проекту “Міський громадський транспорт України“, передбачених законодавством України.

Також депутати делегувати відповідальному виконавчому органу міської ради приймати рішення щодо створення комісії включно з представниками депутатського корпусу Львівської міської ради для затвердження відсоткової ставки на користування залученими коштами.

Водночас, міський голова Львова Андрій Садовий нагадав, що депутати підтримали петицію, щодо закупівлі автобусів лише з кондиціонерами.

«Нам треба закупити 100 автобусів, 100 тролейбусів і треба купувати трамваї. Якщо люди не пересядуть з автівок на громадський транспорт, то ми матимемо транспортний колапс", - сказав Садовий.

Також депутати прийняли аналогічне рішення і внесли зміни до ухвали “Про надання місцевої гарантії Львівської міської ради з метою гарантування виконання зобов’язань ЛКП “Львівелектротранс“ у рамках проекту “Міський громадський транспорт України“. "За" таке рішення проголосувало 38 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ