Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львова затвердили Програму утримання парків

Сьогодні, 17 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили Програму утримання парків і скверів Львівської міської територіальної громади на 2022-2026 роки. «За» таке рішення проголосувало 55 депутатів, інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото ілюстративне.

Програма утримання парків Львівської міської територіальної громади на 2022-2026 роки скерована на забезпечення стабільної та сприятливої екологічної ситуації на території Львівської міської територіальної громади, забезпечення належних умов для короткочасного відпочинку населення, а також забезпечення збереження, відтворення та належного утримання об’єктів зеленого господарства, у тому числі об’єктів природно-заповідного фонду, розвитку природно-заповідної справи, відновлення туристичної атракційності парків та збільшення площ природно-заповідного фонду на території Львівської міської територіальної громади.

Загальна площа парків, лісопарків на території Львівської міської територіальної громади становить 1302,8555 га, з них площа парків, лісопарків, які обслуговують (утримують, координують) структурні підрозділи, підпорядковані Львівській міській раді, становить 1222,897 га, у тому числі об’єктів природно-заповідного фонду – 580,6172 га.

Потенціал парків використовується для поліпшення селітебного середовища через оптимізацію структури, функціонування та використання зелених насаджень, що у свою чергу поліпшує туристичну привабливість Львівської міської територіальної громади.

Кількість відвідувачів паркових зон надзвичайно висока впродовж всього року, а отже витрати на утримання об’єктів благоустрою зеленого господарства потребують належного фінансування.

Мета Програми полягає у забезпеченні комфортних умов проживання населення, підвищення якості утримання об’єктів благоустрою зеленого господарства, ефективності їх функціонування для задоволення потреб мешканців у комфортному довкіллі відповідно до встановлених нормативів і стандартів.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів загального бюджету Львівської міської ради і визначається щороку, виходячи з реальних фінансових можливостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ