Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати вирішили не інвестувати у відновлення історичних будівель міста

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, депутати провалили голосування за збільшення статутного капіталу ЛКП «Бюро спадщини». Йшлося, зокрема, про реалізацію програм співфінансування реставрації вікон, дверей та балконів у історичних будівлях на найближчі кілька років. «За» висловились лише 20 міських обранців.

Як зазначила начальниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, основними видами діяльності ЛКП «Бюро спадщини» є розробка проектно-кошторисної документації та здійснення технічного нагляду на замовлення, завдяки чому торік підприємству вдалося заробити 538 тисяч гривень, а цього року — понад 1 мільйон, а також координація програм співфінансування реставрації брам, вікон та, у перспективі, балконів у Львові.

«Програма дуже популярна, до нас звертаються фактично щодня. У 2018−2019 роках було відреставровано 62 брами на суму 2,1 млн грн, а також 51 вікно на суму 442 тис. грн. У 2020 — 36 брам на суму 1,4 млн грн. та 27 вікон — за 302,5 тис. грн. Також 24 брами і 27 вікон зараз у роботі», — додала Лілія Онищенко.

За проєкт ухвали висловився і депутат Андрій Шевців.

«Ви завтра будете йти по під'їздах і переконувати, як любите львів'ян. Як можна це не підтримати? Це ж не земельні чи майнові питання. Це ж питання, коли львів'яни готові спільно з містом дофінансовувати реставрацію», — зазначив він.

Також до депутатів звернувся мер Львова Андрій Садовий, який запевнив: навіть якщо рада не проголосує за проєкт ухвали, місто й надалі шукатиме можливостей для реставрації історичних будівель, аби місто мало охайний вигляд.

«Багато львів'ян подались на можливість відреставрувати свої брами. Хто б які застереження не мав, але я буду робити все можливе, щоб ми далі реставрували вікна, брами тощо, бо це робить наше місто охайним. Ми не проголосували це питання, але ми будемо це робити», — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ