Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держаудитслужба вимагає, аби двірники Львова повернули премії, які отримали у ковідний рік

Держаудитслужба вимагає, аби двірники повернули премії, які отримали у ковідний рік. Середня зарплата двірника у Львові 5-7 тис. грн, торік, коли усі комунальники мали особливо велике навантаження, у зв`язку з пандемією, місто виплатило двірникам додаткові премії. Держаудитслужби назвали це порушенням.
Фото: ЛМР

Як повідомило видання Zaxid.net, cеред інших абсурдних зауважень аудиторів – це прибирання міста взимку та посипання вулиць піскосумішшю. Всі ці зауваження Сихівська та Галицька районні адміністрації оскаржують в судах. Зауваження аудиторів ставлять під загрозу життєдіяльність міста та роботу критичної інфраструктури Львова.

"Наші районні адміністрації через абсолютно безпідставні зауваження аудиторів, замість поточної роботи і забезпечення якісних послуг мешканцям, займаються оскарженнями у судах. Виявляється, фахівці Держаудитслужби мають зауваження до того, що районні адміністрації посипали взимку вулиці піскосумішшю, а двірникам, які у рік пандемії працювали з подвійним навантаженням, виплатили додаткові премії. Аудитори вимагають, аби двірники повернули ці премії. Переконаний, всі ці зауваження наші юристи розіб`ють в суді. Для міста забезпечення безпеки та порядку – пріоритетне завдання", - прокоментував Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

ТОП-3 абсурдні зауваження аудиторів та позиція міста

Зауваження 1 - чергування спеціальної техніки для зимового утримання вулиць

"Ми всі знаємо, які у нас погодні умови, коли вдень може бути плюс, а вночі різко мінус. Місто зобов`язане забезпечувати чергування техніки, аби при найменших погіршеннях погодних умов, була змога посипати вулиці від ожеледі. Це питання безпеки. І тут ми можемо ставити питання до аудиторів, що вони пропонують – нехтувати безпекою всього міста, коли майже щодня ми отримували штормові попередження від синоптиків?

Також є питання, що останні три-чотири перевірки не вважали таку діяльність порушенням жодного разу не було написано зауважень. І що цікаво, саме цю закупівлю держаудитслужба перевіряла, зауважень не було", - прокоментував Андрій Зозуля, голова Галицької РА.

Зауваження 2 – посипання вулиць протиожеледними матеріалами за показниками середньодобової температури

"Вдень справді могло бути +5, а вночі -2, -4, і тоді середньодобова температура буде плюсова. Але ми ж не можемо не посипати вночі вулиці, коли є -5 чи -2. При такій температурі утворюється ожеледь, ми мусіли посипати. Це питання безпеки", - додав Андрій Зозуля, голова Галицької РА.

Зауваження 3 – районні адміністрації поповнювали коштами статутні капітали комунальних підприємств, з яких виплачували премії двірникам.

"Це кошти, які ми виділяли двірникам для премій, адже рік був важким, усі служби міста були залучені до боротьби з пандемією. Тут навпаки – мали б звучати пропозиції про збільшення винагороди людям, які допомагали щодня тримати місто у безпеці", - прокоментував Андрій Зозуля, голова Галицької РА.

Нагадаємо, перевірками охоплено діяльності Сихівської РА з 01.01.2017 до 31.12.2020 року, а Галицької РА – з 01.01.2018 до 28.02.2021 року. Ревізії фінансово-господарської діяльності районних адміністрацій були проведені в лютому-травні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ