Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держава буде підтримувати українське книговидавництво - Порошенко

«Я як Президент твердо наголошую, що держава буде підтримувати українське книговидавництво», - заявив Петро Порошенко під час відкриття Форуму видавців у Львові.

Водночас Глава держави зазначив: «Мушу визнати, що сьогодні якість і ефективність державної підтримки у цій сфері українського книговидавництва нас ще не задовольняють. Нам потрібні стимули, які б спонукали авторів і видавців до створення якісної книги, до задоволення попиту дуже вимогливого українського та європейського читача, до розширення збуту та поширення книжкової продукції».

Президент підкреслив, що певні надії покладає на прихід до керівництва Українського інституту книги людини, яка здобула заслужений авторитет і визнання серед книговидавців і читачів, — багаторічного організатора і директора Форуму видавців пані Олександри Коваль. 

Окрім того, Порошенко привітав авторів та видання, які стали лауреатами щорічної премії «Українська книжка року», про присудження якої він підписав відповідний Указ. Президент привітав Миколу Григоровича Жулинського – автора та ТОВ «Видавниче підприємство «Ярославів Вал» за книжкове видання «Моя Друга світова: роман-хроніка в голосах»; Дмитра Володимировича Степовика – автора та державне спеціалізоване видавництво художньої літератури «Дніпро»; Григорія Аврамовича Фальковича – автора та ТОВ «Видавництво «Часопис» Дух і літера».

У підсумку Президент наголосив, що сьогодні видавництва мають всі умови для розвитку та запевнив, що держава їм допомагатиме.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ