Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держава отримає 108,5 млн грн від продажу 3 великих державних об'єктів

Як інформують у прес-службі Секретаріату Кабінету Міністрів України, держава отримає 108, 5 млн грн від продажу трьох об'єктів державної власності. Це стало можливим завдяки успішному продажу Фондом державного майна низки державних об'єктів.

“Приватизація - один з ключових пріоритетів Уряду і один з дієвих способів залучення інвестицій та боротьби з неефективним управлінням майном”, - коментує результати Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

За даними Фонду державного майна найбільші серед проданих нещодавно державних об'єктів - це оптовий ринок у місті Бровари, який продали за 44,5 млн грн, тобто в 10 разів дорожче за стартову ціну, яка становила 4 млн грн. Крім того, за 3,5 млн грн продали “Центр з сертифікації будівельних матеріалів, виробів та конструкцій”. Ціна продажу стартувала з 270 тис. грн і зросла у 13 разів. За об'єкт змагалися 10 учасників торгів. А також Фонд держмайна продав 100% державного пакету акцій “АТ Україна Туристична”, який проданий на 35% дорожче за стартову ціну. 

Фонд держмайна має продовжити роботу щодо 415 об'єктів з 500, які Уряд нещодавно передав до Фонду державного майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ