Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держава поверне собі кошти, вкладені в порятунок «Приватбанку», – Шлапак

Держава поверне собі кошти, вкладені в докапіталізацію «Приватбанку», заявив 22 грудня в Дніпрі новопризначений голова правління фінансової установи Олександр Шлапак.

За його словами, нове керівництво банку відчуває відповідальність перед державою за вкладення в порятунок банку значної частини державного бюджету.

«Безумовно, це кошти людей, 116 мільярдів коштів – це майже п’ята частина бюджету 2016 року, потрачена на спасіння банку. Мене це дуже турбує з точки зору відповідальності. Я розумію, що ми ці кошти повинні повернути, і ми ці кошти повернемо. Чи в спосіб розвитку банку, чи, можливо, коли ми досягнемо певного масштабу, держава візьме участь у продажу банку. За будь-яких обставин держава поверне гроші, які вона вклала в цей банк», – сказав Шлапак.

Він додав, що «Приватбанк» тепер буде конкурувати з «Ощадбанком» за краще обслуговування фізичних осіб, зокрема пенсіонерів.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олександр Шлапак зазначив, що сам має вклад у «Приватбанку» – понад 200 тисяч гривень. За словами міністра, забирати він його не збирається. Голова правління також зазначив, що всі персональні дані вкладників «Приватбанку», як і раніше, будуть захищені.

Уряд на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати у 100-відсоткову державну власність найбільший в Україні банк «Приватбанк».

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект «Про банки й банківську діяльність» щодо «посилення захисту вкладників «Приватбанку». Порошенко наголосив, що держава «гарантує клієнтам «Приватбанку» недоторканність і цілісність їхніх грошей».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ