Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Державне бюро рослідувань скерувало до суду майже 30 кримінальних справ

За два місяці роботи Територіальне управління ДБР, розташоване у місті Львові скерувало до суду 28 кримінальних справ. Також оголошено підозру 32 особам. Така інформація прозвучала 1 лютого на прес-конференції відомства.

Як зазначив в.о директора територіального управління ДБР Віталій Стець, на сьогодні орган розслідує 525 кримінальних справ.

"Половина з них вчинена співробітниками правоохоронних органів, також велика частина – це військові злочини, ще 7 кримінальних проваджень - щодо можливого вчинення злочину суддями. За два місяці ми передали до суду 28 справ та оголосили підозру 32 особам, п’ятьох із них було "спіймано на гарячому" під час отримання неправомірної вигоди (хабара)", - прозвітував Стець.

Наразі навантаження на одного слідчого територіального управління ДБР у Львові – 20 кримінальних проваджень. Слідчих загалом 25. На думку, Віталія Стеця, цього однозначно замало. Він пояснив, що керівництво це добре розуміє і зараз вони працюють у напрямку збільшення штату. Також розглядатиметься питання щодо розташування слідчих на території областей, які входять до територіального управління ДБР з метою оперативнішого реагування.

Заступник в.о. директора Львівського ДБР Владислав Савинець розповів про ще одну проблему відомства: "У нас немає оперативних підрозділів, тому що законодавець банально забув це зазначити у законі про Державне бюро розслідувань. Зараз у Верховній раді зареєстрований законопроект про зміни до закону про ДБР, тому сподіваємось, що найближчим часом його приймуть, і ми зможемо заповнити штат оперативниками".

Також заступник директора відомства розповів про громадські приймальні Державного бюро розслідувань. Наразі звертатися безпосередньо до органу можна в двох місцях.

"На цей момент особистий прийом керівництвом здійснюється за адресою Винниченка,18 – кімната 105 щовівторока та щочетверга з 10 до 12 дня. Також прийом здійснюється черговим слідчим на Кривоноса, 6 з 9 до 18 дня. За 2 місяці до нас надійшло сотні звернень громадян. Всі вони були належним чином розглянуті, а за деякими відкрито кримінальні провадження", - пояснив Владислав Савинець.

Нагадуємо, що територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Львові розпочало свою роботу 27 листопада минулого року. Зі слів директора ДБР Романа Труби, орган має повноваження займатися кримінальними провадженнями щодо високопосадовців, правоохоронців, суддів, а також щодо осіб, які вчинили військові злочини. ДБР виконує функцію досудовго розслідування і не є основним антикорупційним органом. Таким є НАБУ.

"Ми не антикорупційний орган. Ми розслідуємо злочини топ-чиновників: президентів, чиї повноваження закінчилися, народних депутатів, міністрів і інших високопосадовців. Крім того, ми займаємося правоохоронцями та військовими злочинами, крім вищого офіцерського складу", – роз'яснив в.о. директора Територіального управління ДБР у Львові Віталій Стець на прес-конференції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ