Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держбюджет отримав 588 млн гривень, виручених під час приватизації майна на заході

Про підсумки роботи Регіонального відділення Фонду держмайна по Львівській, Закарпатській, Волинській областях розповів начальник відділення Владислав Калинець.

Львівський ювелірний завод (Фото: ФОНД ДЕРЖМАЙНА)

"У 2022 році Регіональне відділення Фонду держмайна ставило за мету вторгувати 370 млн гривень. Натомість бюджет держави отримав 588 млн гривень, з них 52 млн податків", — прокоментував Владислав Калинець.

За його словами бізнес зацікавлений брати участь в торгах, про що свідчить кількість учасників в аукціонах, особливо тих, що стосувались продажу невеликих об'єктів. Загалом торік у трьох областях відбулося 49 аукціонів, у яких взяли участь 342 учасники.

"В цілому це свідчить про те, що програма з якою працює Фонд і торговельні майданчики, через які продаються об'єкти, дають результати, а сам бізнес формує правильну ринкову і справедливу ціну об'єкта", — зокрема наголосив Владислав Калинець. 

Серед найбільших об'єктів, які продали минулоріч в нашій області — Львівський ювелірний завод вартістю понад 185 млн гривень. 

Окрім ювелірного заводу під приватизацію підпали ще декілька об'єктів вартістю десять і більше мільйонів гривень. 

Програма приватизації передбачає запуск підприємств і введення їх в експлуатацію. Як пояснив начальник Регіонального відділення Фонду держмайна, більшість підприємств, що брали участь в торгах були збитковими або навіть не працювали. До прикладу, Львівський ювелірний завод мав податкову заборгованість понад 30 млн гривень, яку згідно з програмою приватизації інвестор має погасити упродовж року. 

"Загалом придбані об'єкти мають трохи більш як 61 млн гривень податкового боргу, які надійдуть до бюджету держави", — зазначив Калинець. 

Також упродовж пів року інвестори мають погасити заборгованість по заробітній платі на підприємствах, які вони придбали. Борги із виплати заробітної плати становлять понад шість млн гривень. 

Окрім приватизаційних аукціонів, Фонд провів майже 200 орендних аукціонів, у результаті яких уклали договори оренди з релокованими у Львівську область підприємствами на вигідних для бізнесу умовах. 

Додамо, цьогоріч у планах Регіонального відділення Фонду держмайна по Львівській, Закарпатській, Волинській областях виручити десятки мільярдів гривень від продажу чи оренди держмайна, а також оренди сільськогосподарських земель. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ