Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держекоінспекція Львівської області виявила забруднення ґрунту

25 вересня у Держекоінспекції у Львівській області повідомили результати дослідження проб ґрунту, відібраного на території Підберізцівської сільської ради
Фото Держекоінспекція

10 вересня 2020 року працівниками Інспекції спільно з представниками Підберізцівської сільської ради Пустомитівського району було проведено обстеження території між підприємством ТзОВ МП «Плай» та фермерським господарством Мосцюк Р.В., поблизу автомобільної дороги М09 (Тернопіль-Львів-Рава-Руська), де було виявлено підтоплення земельної ділянки неочищеними стічними водами.    

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було  відібрано проби ґрунту для проведення лабораторних досліджень.

За результатами проведених аналізів виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби по показниках: азот амонійний в 3,8 рази, п'ятиоксид фосфору в 4,2 рази, нітрати в 7 раз та хлориди в 3,7 рази.

Інспекцією вживаються заходи щодо розрахунку завданої шкоди довкіллю за забруднення земельної ділянки. Матеріали будуть скеровані в правоохоронні органи для встановлення осіб, які призвели до забруднення території.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ