Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

​Держкомтелерадіо просить СБУ заблокувати доступ до веб-сайтів російських видавництв

Держкомтелерадіо звернувся до Служби безпеки України з проханням вжити невідкладних заходів щодо повного блокування доступу до веб-сайтів російських видавництв, до яких ще 2019 року за рішенням Ради національної безпеки і оборони було застосовано економічні санкції.

Держкомтелерадіо, здійснюючи моніторинг мережі інтернет, встановив, що станом на сьогодні деякі українські Інтернет-провайдери забезпечують надання послуг з доступу користувачів до офіційних веб-ресурсів російських видавництв, які перебувають у санкційному списку - «Эксмо», «АСТ», «Центрполиграф», «Издательский дом «Питер», «Яуза», «Яуза-пресс», «Вече», «Алгоритм» та «Книжный мир». 

Надання послуги з доступу до цих видавництв, на думку фахівців відомства, сприяє популяризації та продажу книг, які містять наративи російської пропаганди та агітацію щодо військових дій на території України. «В умовах відкритої та повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України такі дії несуть загрозу національній безпеці та є неприпустимими», - йдеться у листі Держкомтелерадіо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ