Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держпраці надаватиме консультативну підтримку та допомогу релокованим підприємствам на Львівщині

Державна служба України з питань праці спільно з Львівською ОВА допомагатиме підприємствам, які переїхали на територію Львівської області зі зони бойових дій.
фото - пресслужба ЛОВА

Про це йшлося сьогодні, 12 травня, під час зустрічі начальника ЛОВА Максима Козицького та  керівництва Державної служби України з питань праці.

«З початком великої війни багато підприємств почали переїжджати із зон бойових дій. Саме на Львівщині ми започаткували пілотний проєкт з надання консультаційної підтримки та допомоги релокованим підприємствам. Після інспекції цих підприємств та спілкування з керівництвом, ми зрозуміли, що така ініціатива зараз має неабиякий попит. Тим самим ми показуємо, що держава не залишилась осторонь бізнесу і всіма доступними зараз інструментами намагається його підтримати», –  зазначив в.о. голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера.

Інспектори праці в межах компетенції надаватимуть необхідний консультаційний супровід підприємствам, які мають в цьому потребу. Йдеться про оплату праці, звільнення, переведення, оголошення простою, облік робочого часу, організацію ведення робіт, створення безпечних та здорових умов праці, надання адміністративних послуг тощо.

 «На Львівщину уже релокувались понад 130 підприємств з інших областей. Усі вони різної потужності та спрямування: харчова, легка, хімічна промисловість, будівництво, металообробка, торгівля та інші. Ще понад 800 заявок на етапі опрацювання. Частина підприємств переїжджає зі своїми працівниками, а частина – найматимуть людей безпосередньо після початку роботи. Доречно сказати, що така послуга, як консультування релокованих підприємств є надзвичайно корисною з огляду на зміни, які вносяться до трудового законодавства для його адаптації до умов воєнного стану. Ми за легальну заробітну плату та легальні умови праці – не лише за кордоном, але й тут», – наголосив Максим Козицький.

Ще одним напрямом співпраці визначили підтримку переселенців щодо їхніх прав та обов’язків під час працевлаштування тут чи за кордоном.

Зокрема, для цього в Держпраці розробили інформаційну кампанію щодо ймовірних ризиків потрапляння людини в умови примусової праці. Відповідні плакати з QR-кодом, що містить корисну інформацію, планують розмістити в пунктах поселення ВПО на Львівщині та у гуманітарних штабах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ