Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДФС прозвітувала про роботу податкової міліції Львівщини

Впродовж 2017 року податкова міліція Львівщини провела розслідування 235 кримінальних проваджень, під час яких було встановлено нанесення державі збитків на суму 21,3 млн грн та відшкодовано 17 млн грн.
Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 30 січня, під час звітної прес-конференції повідомив начальник ГУ ДФС Львівщини Ігор Кондро, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, за рік до суду було відправлено 49 кримінальних справ, з них 37 мали обвинувальний вирок, а 12, відповідно, клопотання про звільнення.

Крім цього, у 2017 році з незаконного обігу було вилучено підакцизні товари на суму майже 27 млн гривень. Вилучались здебільшого транспортні засоби, паливно-мастильні матеріали, лікеро-горілчані вироби, спирт і тютюн.

У 2017 році податкова міліція Львівщини також інтенсивно боролась проти ввезення на територію країни так званого «сірого імпорту», по якому взагалі не сплачуються митні платежі. За результатами цієї роботи було вилучено продукцію на суму близько 10 млн гривень та відшкодовано збитки на 2,2 млн гривень.

Ігор Кондро також додав, що податковий борг по Львівській області зараз складає 3 млрд гривень, а динаміка його зменшення є дуже малою. За його словами, цей борг залишився ще з 2000-них років, коли нарахування податків велось по підприємствах, які вже припинили своє існування. Так, майже 70% всієї суми боргу складає заборгованість банкрутів, які, ймовірно, вже ніколи її не погасять. Тому, на думку львівського податківця, на рівні держави повинна бути вироблена методика щодо списання цього податкового боргу або пришвидшення його розгляду.  

У 2017 році 40% працівників Львівщини отримували менш ніж 3200 гривень місячної зарплатні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ