Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дітей із Донеччини у Ратуші частували какао

Минулого тижня до Львова приїхали семеро дітей з Донеччини, зокрема з прифронтових і тимчасово окупованих міст України
фото пресслужби Львівської міської ради

Діти з прифронтових із тимчасово окупованих міст Донеччини відвідали львівську Ратушу.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Минулого тижня до Львова приїхали семеро дітей з Донеччини, зокрема з прифронтових і тимчасово окупованих міст України: Куп'янська, Лимана, Миколаївки, Токмака. Діти відвідали львівську Ратушу, де попили какао з мером міста Андрієм Садовим і отримали від нього подарунки. Міський голова запевнив, що у Львові їх завжди чекають і готові надати прихисток та допомогу.

«Ми приїхали з Донецької області. Потрапили до Львова завдяки друзям в ЗСУ. Нас сконтактували з пані Катериною (Кіт-Садовою), і ми зібрали дітей, які захотіли приїхати, які нам довірилися. На окупованих територіях, де постійні обстріли, залишається багато дітей. Батьки не хочуть покидати рідний дім. Тому ми привезли до Львова лише тих, хто пішов з нами на контакт та довірив нам своїх дітей. Ми хотіли, щоб діти і їхні батьки побачили, що є можливість виїхати на безпечні території, що про них потурбуються і допоможуть», – розповіла Валерія Смик, представник ГО «Волонтерське об’єднання «Вірю в Україну».

Семеро дітей і четверо дорослих приїхали 17 березня і вже повертаються назад. Впродовж тижня вони мали цікаве і активне дозвілля. Зокрема побували в океанаріумі, свічковій мануфактурі, майстерні шоколаду, побували на навчанні в школі, відвідали музей науки, ходили на перегляд мультфільму «Мавка. Лісова пісня», а також стали учасниками фотосесії у львівському парку. Також разом із батьками відвідали одне з модульних містечок.

«Діти повні позитивних вражень. Є речі, які вони побачили вперше, покаталися на трамваї вперше, побачили деякі риби в океанаріумі вперше, щось з’їли вперше. Ми дуже усім вдячні за ці враження», – доповнила волонтерка Валерія Смик.

Поїздка дітей з Донеччини до Львова відбулася за ініціативи Тетяни Науменко, радниці міського голови Львова, військовослужбовиці, яка зараз перебуває у зоні бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ