Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Для 6 поліклінік Львова закупили цифрові флюорографи

Управління охорони здоров’я Львівської міської ради придбало цифрові флюорографи й оснастило ними 6 поліклінік в усіх районах Львова.

Отож, сьогодні, 18 жовтня, у 2-й міській поліклініці відбулась презентація нового флюорографа.

«Кожен мешканець Львова хоча б один раз у житті приходив до поліклініки для того, щоб зробити рентген або флюорографію. Як правило, це займало багато часу, адже саму процедуру проходили в один день, а отримували результати аж наступного. До того ж, якість плівки не завжди була хорошою. Отже ми прийшли до такого рішення, що в кожній поліклініці має бути найсучасніше обладнання. В цьому році, ми закупили 6 таких апаратів й оснастили ними поліклініки усіх районів міста на загальну суму 5 823 тис. грн. Вартість одного апарата 970, 5 тис. грн», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий під час церемонії.

Завдяки новим флюорографам тепер людина очікує на результати процедури близько трьох хвилин. Також є можливість отримати результати в електронній формі, котрі, до прикладу, можна переслати іншому лікарю. Це дає можливість швидко встановити діагноз й одразу почати лікування.

Завідувач рентгенологічного відділення Олена Горбачова зазначила: «Цифрові флюорографи призначені для проведення повноформатної рентгенофлюорографії грудної клітини і мають низку переваг перед аналогами: підвищена фізична і психологічна комфортність для пацієнта та менше променеве навантаження на нього, зручність для медперсоналу, одержання висококонтрасних рентгенівських зображень, надійність, ремонтоздатність».

Щодо самого апарата, то він був встановлений в 2-й міській поліклініці в червні цього року й  решту поступово встановлювали в інших поліклініках. Раніше про це нікого не інформували, адже тривав довгий процес встановлення та навчання працівників медичного закладу. Спеціалісти Харківського заводу приїжджали до нас і, буквально, нікого не випускали з рентгенкабінету до повного запуску апарата, довівши навички наших медиків до автоматизму, – розповів Володимир Зуб.

За час роботи нових флюорографів (з липня по жовтень 2016 року) в поліклініках Львова вже обстежено 11 926 осіб. Також медики зазначили, що завдяки своєчасній діагностиці на сьогодні смертність від захворювання туберкульозом у місті зменшилося майже вдвічі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ